Personlig Sangservice

Stor reiselyst

Personlig har jeg hatt eventyrlyst i blodet siden jeg var ung og har alltid likt å reise.  Som knapt 17-åring reiste jeg til sjøs i skoleferien, båten het Ramsnes på vel 2000 tonn, og opplevde tur fra Haugesund til Hull i England, derfra til London, så til Amsterdam, videre til Ceuta i Gibraltar, inn i Middelhavet til Ravenna og Venezia, derfra tilbake samme vei over Biskaya i storm, opp til Manchester, rundt Skottland og tilbake til Stavanger hvor jeg mønstret av. 7 uker til sammen.  En utrolig spennende tur for en ung gutt med eventyrlyst.

Sommeren etter fikk jeg ny tur, båten het Vinga på 18000 tonn, og fra å være dekksgutt første året hadde jeg nå "avansert" til jungmann.  Tok fly til Amsterdam, tog videre til Antwerpen hvor jeg mønstret på.  Snart gikk turen over Atlanterhavet til byen Pensacola i Florida, og videre til 4 andre byer i Mexicogulfen.  Fra Freeport reiste vi sørover til øyene Trinidad og Tobago og derfra rett tilbake til Barcelona hvor jeg mønstret av og fløy hjem. 7 uker til sammen denne sommeren også.

På disse turene utnyttet jeg all fritid til å undersøke det stedet jeg var kommet til.  Jeg trivdes ombord med alle vennene jeg fikk der, men det var ikke det som for meg var mest spennende.  Det var de forskjellige stedene, byene og landene vi besøkte jeg syntes var det største.  Derfor tok jeg vakter for mine kamerater mens vi var i sjøen, og hadde dermed oppspart meg masse fritid mens vi låg ved land. Da fartet jeg omkring, litt sammen med noen, men også mye for meg selv.  På den måten fikk jeg mange forskjellige opplevelser.  Og på senga om kveldene skrev jeg sanger og dikt i massevis.

Seinere har jeg alltid vært glad i å reise, og da jeg ble gift og fikk unger gikk det ikke lang tid før vi sammen dro på lange turer om sommeren.  De første årene holdt vi oss til Sverige og Danmark, men etter hvert ble det flere somrer med biltur nedover Europa til Italia hvor vi fant et sted vi besøkte flere ganger.  Jeg og min kone den gang var begge glad i å kjøre bil, så dette var en fin og billig måte å feriere i utlandet på. I 1991 kjørte vi helt til Barcelona også, hjem igjen gjennom Frankrike, Belgia og Nederland.  En flott tur.

Jeg og Ruth Wenche er også veldig glad i å reise, og har hatt flere bilturer i Europa vi også.  I de seinere år har det blitt mer og mer sydenturer med fly, til greske eller spanske øyer, eller et luksuscruise i Middelhavet eller rundt Kanarioyene.  

Stort sett har det vært en tur eller to hvert år.  

Her er noen av dem.

USA

Sommer 2008

 

Lesvos

Høsten 2007

Øya er ganske stor, større enn de fleste øyene i Hellas.  Vi bodde i byen Petra på den nordlige delen av øya.  Var med på utflukter, leide bil og badet, men syntes ikke vi hadde funnet det beste stedet i Hellas.  Noe var bra, og byen Movilos var spennende, men ellers dårlige strender og verst av alt - myggen. Vi kommer neppe til å reise tilbake, men vi vet også at mange andre liker øya, så det er jo smak og behag.

 

Camiguin, Filippinene

Høsten 2006

Ble av venner invitert høsten 2006 til en misjonstasjon Sea and Sun i den sørlige del av Philippinene, til den lille øya Camiguin.  Vi var 15 gode venner som dro avgårde og hadde en nesten 3 ukers sammenhengende spennende tur. Noe av det beste var at vi fikk møte befolkningen, ikke andre turister.  Befolkningen var fattige, men aldri har jeg sett så mye smil og glede som der. Den desidert beste turen vi har hatt.

 

  Kos

Høsten 2005

Her trivdes vi veldig godt, sol, bading, sykling og bilturer.  Om kveldene på romantiske restauranter med god mat og vin.  Hva kan vel være bedre? Før var det en ungdomsøy med mye bråk og støy om kveldene, men dette har forandret seg.  Kan virkelig anbefales å reise dit.

 

Tur til Lofoten

Sommer 2003

 

Santorini og Naxos

Høsten 2002

Hit reiste jeg alene da Ruth Wenche ikke kunne være med.  Landet på Santorini, øya hvor min eldste datter hadde vært reiseleder noen år tidligere. Reiste over øya til en havn.  En liten hurtigbåt derfra i 3 timer til øya Naxos.

Naxos var fantastisk flott.  En gammel by som strakte seg oppover skråningene til en kirke på toppen.  Flott havneområde med masse restauranter.  Og for en badestrand!  Den beste jeg har sett i Hellas til nå!!!  Ellers bodde jeg greit nok til å være uspesifisert, og ble fort kjent med flere norske som jeg holdt sammen med den uka jeg var der. Badet mye, lå på stranden en del. men også mye rundt om på øya på egen hånd.  En dag leide jeg en vanlig sykkel og tråkket øya på langs.  Tok det med ro og brukte hele dagen.

Naxos kan virkelig anbefales.

 

Biltur til Italia 5

Sommer 2001

 

Cruise i Middelhavet

Våren 2001

 

Cruise rundt Kanariøyene/Madeira

Våren 2000

 

Biltur til Italia 4

Sommer 1998

 

Biltur til Italia 3

Sommer 1994

 

Gran Canaria

Våren 1993 

Var 14 dager å¨Playa del Ingles.  Fint sted, men mye leven.

 

USA

Sommer 1992

 

Biltur til Spania

Sommer 1991

 

Biltur til Italia 2

Sommer 1988

 

Biltur til Italia 1

Sommer 1987

 

USA

Våren 1986